Linia Detox Sokowy to 11 wyciskanych soków i 4 shake’i. Świeże soki zawierają żywe enzymy, będące katalizatorami procesu przemiany materii. Zawierają też żywe substancje antybiotyczne, zwalczające infekcje oraz naturalne substancje przeciwzapalne, które łagodzą ból i redukują uszkadzanie komórek. Świeże soki zawierają również przeciwutleniacze, takie jak witaminy C, E, flawonoidy, beta – karoten oraz inne karotenoidy, które walczą z rakiem i łagodzą stany zapalne.
Zamów pakiet 5 soków z rabatem!
Nasze soki produkujemy wyłącznie z EKOLOGICZNYCH SKŁADNIKÓW. Soki wyciskamy ręcznie z użyciem najlepszej na rynku wyciskarki wolnoobrotowej, umożliwiającej pozyskanie soku enzymatycznego.
Pakujemy je w szklane słoiki, co przeciwdziała reakcji związków zawartych w sokach z opakowaniem. Soki należy przechowywać w lodówce. Rozdzielanie się soków oraz powstawanie osadu jest naturalnym procesem. Przed użyciem sok należy dobrze wstrząsnąć.
Soki wyciskamy codziennie rano, na świeżo i tego samego dnia dostarczamy do naszych Klientów
Bogaty w witaminę C, komplet niezbędnych dla zdrowia witamin z grupy B, sporo witaminy A, E, K i rutyny. Obecność siarki poprawia wygląd skóry, włosów i paznokci. Ponadto: wapń – dla mocnych kości i zdrowych zębów, magnez – „król życia”, aktywuje ponad 320 enzymów; potas – to prawidłowa praca mięśni, w tym tego najważniejszego – serca oraz lepsza koncentracja, żelazo – wspomaga układ immunologiczny w zwalczaniu bakterii i wirusów oraz prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego; kwas foliowy – reguluje wzrost i funkcjonowanie wszystkich komórek, ma działanie krwiotwórcze. Zawarte w kapuście glukozynolany skutecznie zapobiegają rozwojowi nowotworów. Orzeźwia, poprawia humor, przywraca równowagę.
To bogactwo beta-karotenu, witaminy C i rutyny – wzmacniających i uszczelniających naczynia krwionośne, kwasu foliowego, wapnia, potasu, likopenu i innych karotenoidów, związków o silnym działaniu przeciwutleniającym, neutralizującym skutki stresu oksydacyjnego. Grejpfrut zawiera ok. 400 mg myo-inozytolu – „witaminy” poprawiającej nastrój, zmniejszającej insulinooporność, obniżającej poziom LDL-cholesterolu i podnoszącej poziom HDL-cholesterolu, wspomagającej gospodarkę hormonalną oraz pobudzającej wzrost i regenerację większości tkanek w organizmie. Wysoka zawartość błonnika obniża poziom glukozy we krwi i zapobiega chorobie niedokrwiennej serca. Pyszny początek dnia.
Relaks dla ciała i umysłu; bogactwo witamin (A, B1, B2, B3, B4, B6, B9, B12, C), składników mineralnych (żelaza, potasu, magnezu, wapnia, fosforu, miedzi, chloru, fluoru, cynku, boru, litu, molibdenu, sodu, manganu, kobaltu, rubinu i cezu), cukrów, białka, flawonoidów, karotenoidów, betaniny, kwasów organicznych i błonnika to potężny oręż w profilaktyce i leczeniu nowotworów, nadciśnienia tętniczego, anemii, zespołu jelita nadwrażliwego, depresji, nerwicy, bezsenności, a także skuteczne wspomaganie pracy wątroby i żołądka, serca, jelit, nerek. Zwiększa wytrzymałość organizmu, może być zdrową alternatywą dla napojów energetyzujących. Świetnie działa, ładnie wygląda i pysznie smakuje.
Skarbnica białka, witamin, zwłaszcza witaminy C, błonnika, beta-karotenu, luteiny, zeaksantyny – „królowej karotenoidów”, chlorofilu – wspomagającego proces oczyszczania organizmu, sulforafanu – silnego przeciwutleniacza, potasu oraz magnezu, który pozwoli nam odczuć siłę spokoju. Spora dawka wapnia i witaminy K zadba o mocne kości i zdrowe zęby; wysoka zawartość żelaza wspomoże funkcjonowanie układu immunologicznego i nerwowego oraz poprawi koncentrację. Melisa natomiast działa nie tylko uspokajająco, ale także wpływa na poprawę pamięci i koncentracji; niszczy grzyby i bakterie.
Posiada silne właściwości antynowotworowe dzięki zawartemu w brokułach sulforafanowi, związkowi blokującemu powstawanie mutacji DNA i posiadającemu zdolność niszczenia komórek tworzącego się nowotworu; likwiduje najbardziej oporne na leczenie szczepy Helicobacter Pylori, zapobiegając chorobie wrzodowej żołądka; jest skarbnicą potasu (dzięki niemu naczynia krwionośne zachowują drożność i elastyczność, łatwiej usuwany jest sód z organizmu, spada ciśnienie tętnicze), wapnia, żelaza i magnezu, witamin C, A, K oraz witamin z grupy B; ananas dostarcza bromelainy (bromeliny) – grupy enzymów o właściwościach przeciwzapalnych, przeciwobrzękowych i odchudzających; dzięki sporej zawartości manganu, żelaza i miedzi ułatwia przyswajanie wapnia i wspomaga tworzenie się kolagenu, chroniąc w ten sposób kości i zapobiegając osteoporozie. Summer Detox oczyszcza, wzmacnia i opóźnia procesy starzenia się organizmu.
Zawiera wszystkie rodzaje karotenoidów (beta-karoten, luteinę, zeaksantynę i inne), związków o silnym działaniu antynowotworowym oraz witaminę C, E, K, witaminy z grupy B. Zawarte w sokach pektyny obniżają poziom „złego” cholesterolu, zapobiegając miażdżycy, pomagają odbudować naturalną mikroflorę jelitową. Obecne w limonce bioflawonoidy działają przeciwzapalnie i wspierają procesy detoksykacyjne organizmu. Szklanka BEAUTY BOMB oczyszcza organizm, likwiduje obrzęki, nawilża skórę, nadaje aksamitną gładkość cerze, rozjaśnia przebarwienia i wzmacnia włosy. Dla zdrowia, dla urody.
Bulwa kopru włoskiego zawiera wiele prozdrowotnych substancji, zwłaszcza potas, witaminę K i C; jest pomocna w zaburzeniach trawienia i braku apetytu – pobudza wydzielanie soku żołądkowego i żółci, zmniejsza napięcie mięśni gładkich brzucha, pobudza ruchy perystaltyczne jelit; ogórek jest bogaty w przeciwutleniacze oraz w kukurbitacyny – substancje, chroniące przed rozwojem raka; zawiera dużo wody (prawie 97 proc.), dzięki czemu pomoże ugasić pragnienie w upalny dzień, działa moczopędnie, pomaga oczyścić organizm z toksyn; jest bogaty we flawonoidy m.in.: fisetin, luteinę i kwas kawowy; zielony kolor zawdzięcza chlorofilowi – barwnikowi wspomagającemu procesy oczyszczania organizmu; chlorofil tworzy silne połączenia z częścią toksycznych związków i w ten sposób mniejsza ich ilość dociera do tkanek organizmu. Dobrze trawisz, pięknie wyglądasz…
Wzmacnia i oczyszcza organizm, poprawia cerę, wzrok i humor; działa moczopędnie, wspomaga leczenie kamicy nerkowej, łagodzi nerwobóle. Dzięki zawartości witaminy C, A, E, kwasu foliowego, magnezu, wapnia, potasu, fosforu, cynku, miedzi i manganu neutralizuje skutki stresu oksydacyjnego i opóźnia procesy starzenia się organizmu. To także potężna dawka żelaza, która poprawia metabolizm cholesterolu, wzmacnia odporność i dodaje energii. Chlorofil zawarty w zielonych warzywach leczy, regeneruje, oczyszcza i poprawia urodę. Codzienny zastrzyk słońca i energii.
Zeaksantyna i luteina zapobiegają zwyrodnieniu plamki żółtej, wspomagając wzrok; witamina C, witaminy z grupy B, witamina E i inne związki bioaktywne o silnym działaniu antyoksydacyjnym pozwalają zachować równowagę pro- i antyoksydacyjną organizmu. Imbir działa antyagregacyjnie wspomagając układ krążenia, podobnie jak aspiryna, jednak bez negatywnych skutków ubocznych; reguluje metabolizm; zapobiega i leczy infekcje. Kurkuma przyspiesza procesy naprawcze w mózgu oraz pobudza namnażanie i różnicowanie komórek nerwowych. ORANGE KICK jest także dobrym źródłem wapnia, żelaza, magnezu, fosforu i cynku. Codzienna porcja zdrowia.
Pomaga stracić zbędne kilogramy i poprawia przemianę materii dzięki zawartej w ananasie bromelainie; zwiększa przyswajalność i wspomaga trawienie białek; poprawia mikrokrążenie; działa przeciwzapalnie i przeciwbólowo poprzez hamowanie procesu syntezy prostaglandyn prozapalnych; dzięki zawartości manganu, żelaza i miedzi pomaga zapobiegać osteoporozie; gruszki zawierają jod, poprawiający funkcjonowanie tarczycy; są skarbnicą boru – wspomagającego pracę mózgu; zapobiegają udarowi mózgu i rozwojowi nadciśnienia; rukola jest świetnym źródłem wapnia, żelaza i magnezu; jak wszystkie warzywa o zielonych liściach obfituje w chlorofil, kwas foliowy, witaminę C i karotenoidy – luteinę i zeaksantynę, które zapobiegają zaćmie i zwyrodnieniu plamki żółtej; dzięki obfitości aminokwasów siarkowych działa bakteriobójczo. Piękna sylwetka = zdrowszy organizm
Swój kolor zawdzięcza owocom goji i żurawinie – dwóm składnikom o wyjątkowym zdrowotnym działaniu. Jagody goji (czerwone diamenty Wschodu) pozwalają zachować drożne tętnice, wspomagają pracę serca, wątroby, płuc, wzmacniają system odpornościowy, wpływają pozytywnie na stawy i kości, a także opóźniają procesy starzenia. Mają także bardzo silne działanie antynowotworowe. Swoje prozdrowotne działanie zawdzięczają bioaktywnemu kompleksowi polisacharydowemu LBP, bardzo mocno stymulującemu układ odpornościowy, witaminom (C, B1, B2, B6, E), składnikom mineralnym (fosfor, selen, wapń, cynk, żelazo, miedź) oraz karotenoidom. Żurawina wzmocni działanie owoców goji, a dodatkowo wspomoże funkcjonowanie układu moczowego. Imbir, bogaty w substancje o działaniu antyoksydacyjnym rozgrzewa, rozrzedza krew, wspomaga leczenie górnych dróg oddechowych, problemów żołądkowych, migren. To także spora dawka energii i smaku.
To dobre źródło białka, witaminy E (witaminy młodości), B6, magnezu, wapnia, fosforu, żelaza i selenu. Siemię lniane i orzechy nerkowca dostarczają sporej ilości kwasów tłuszczowych omega-3, które pozytywnie wpływają na pracę mózgu i układu nerwowego, zapobiegają miażdżycy i poprawiają elastyczność skóry. Codzienna dawka 5-10 g siemienia lnianego (w naszym shaku’u 12 g) hamuje rozwój raka piersi u kobiet. Figi to duża dawka wapnia, magnezu, beta-karotenu i antyoksydacyjnych polifenoli. Mają także silne działanie odkwaszające. Jabłka dostarczają oczyszczających organizm pektyn i przyspieszają trawienie, co potęguje korzystne działanie pozostałych składników. Szarlotka w słoiku? Warto spróbować!
To bogactwo witamin (C, E), beta-karotenu i składników mineralnych (wapnia, żelaza, cynku i magnezu). Zielony jęczmień jest źródłem chlorofilu i aminokwasów egzogennych, czyli takich, których nasz organizm sam nie jest w stanie wyprodukować. Ma także silne właściwości przeciwzapalne, przeciwwirusowe i przeciwnowotworowe. Wysoka zawartość chlorofilu sprzyja zachowaniu równowagi kwasowo-zasadowej organizmu. Nasiona chia (kolejny obok zielonego jęczmienia produkt z listy superfoods) to także jedne z lepszych źródeł życiodajnych składników: białka, błonnika, tłuszczu ze znaczną przewagą omega-3, wapnia, manganu, magnezu, fosforu, cynku, potasu, niacyny (B3), tiaminy (B1) i witaminy B2. Kolor, smak i wartość odżywczą wzmacnia jarmuż, ze względu na wysokie dawki żelaza zwany „nową wołowiną”. Zawiera ponadto witaminę K, chroniącą przed zmianami nowotworowymi, niezbędną dla zdrowych kości i właściwej krzepliwości krwi. Chcesz oszukać czas? Sięgnij po Green Star!
To źródło dobrych kalorii, dobrego tłuszczu i składników mineralnych. Mleko kokosowe zawiera krótkołańcuchowe kwasy tłuszczowe, które mają korzystny wpływ na masę ciała (wagę) ze względu na ich metabolizm – są transportowane bezpośrednio do wątroby, gdzie są przekształcane w energię. Ponadto hamują apetyt i przyspieszają spalanie tłuszczu. Działa przeciwbakteryjnie i przeciwwirusowo, łagodzi stany zapalne w organizmie i bywa pomocne w leczeniu chorób autoimmunologicznych. Magnez i potas wspomagają układ krążenia, kwasy tłuszczowe omega-3 i omega-6 – pracę mózgu i układu nerwowego, wapń – układ kostny, żelazo – układ immunologiczny, selen – procesy antyoksydacyjne organizmu. Do tego migdały, karob, banan, daktyle, czyli kolejna porcja antyoksydantów i naturalnej słodyczy – nic dodać nic ująć, tylko się delektować!