DDTVN – Rośliny, które obniżają gorączkę. Efektywne zioła napotne
29 października 2020 Kornelia Westergaard, biotechnolog i psychodietetyk, w naszym programie opowiedziała o ziołach napotnych, które pozwalają pozbyć się gorączki. Jakie napary warto pić?
7 października 2020 Zadbaj o swoje zdrowie i zacznij od pożywnego śniadania. Skorzystaj z przepisów na poprawiające odporność dania idealne na jesienny i zimowy poranek. Wystarczy, że dodasz do ulubionych potraw kilka składników, które sprawią, że posiłek stanie się bombą witaminową.
DDTVN – Wzmacniaj odporność kurkumą – naturalnym antybiotykiem. „Ma działanie antybakteryjne, przeciwgrzybicze i antywirusowe”
14 września 2020 Królową kwiatów jest róża, a przypraw – kurkuma. To nie tylko ceniona przyprawa, ale także lek, znany i z powodzeniem stosowany od wieków w medycynie tradycyjnej jako naturalny antybiotyk. Wzmocnić odporność warto szczególnie jesienią, w okresie wzmożonych przeziębień. Jak przyrządzić smaczne szoty odpornościowe dla dzieci i dorosłych? Kilka przepisów zdradziła nam Kornelia Westergaard, biotechnolog i psychodietetyk.
DDTVN – Siemię lniane – tak samo zdrowe jak nasiona chia, ale dużo tańsze
18 maja 2020 Jakiś czas temu, ze względu na swoje właściwości zdrowotne, bardzo modne stały się pochodzące z Ameryki Południowej nasiona chia. Ale mamy w naszej polskiej kuchni coś, co jest równie zdrowe, jeszcze mniej kaloryczne i tańsze. Mowa o polskim lnie, a dokładnie jego nasionach, czyli siemieniu lnianym.