Wydarzenia

image post

29.01.2015 r.
MBB obchodzi swoje 4-te urodziny!

Nie byłoby to możliwe, gdyby nie Państwo, nasi Klienci, którzy są z nami nawet od początku istnienia naszej firmy! Dziękujemy naszym Klientom za zaufanie i ciągłe mobilizowanie nas do rozwoju.

Z okazji naszej rocznicy w czwartek mamy słodką niespodziankę dla naszych Klientów :-)

Oto kilka urodzinowych "laurek" od naszych stałych Klientów:

Jestem oddaną wierną fanką MBB od samego początku. Tym jesteśmy co jemy. Ponieważ zamawiam posiłki u Kornelii jestem w świetnej formie. Są one pyszne, zróżnicowane, bardzo pożywne czyli samo zdrowie. Polecam je od serca. Urszula Dudziak (z MBB od 02.2011 r.)
Potrawy Pani Kornelii poleciła mi jakiś czas temu Jaga Hupało. Zdecydowałam się spróbować i szybko doceniłam solidną wiedzę macrobiotyczną i wiedzę nt. zdrowego żywienia i kulinarny kunszt tego Zespołu.. Posiłki zamawiam do dziś. Rodzina mojego syna, w tym gromadka dzieci są wegetarianami. Chcąc nie chcąc musiałam w przyspieszonym tempie uzupełnić i pogłębić swoją wiedzę na ten zdrowego wege i macro żywienia.Tym bardziej więc jestem w stanie docenić kompetencje Pani Kornelii, której kuchnia nie tylko jest zgodna z zasadami macrobiotyki i zdrowego żywienia, ale też bardzo smaczna, urozmaicona, a potrawy bardzo starannie przygotowane. Cenne też są potrawy bezglutenowe oraz chleb z "prawdziwego", zdrowego ziarna.Dziękuję Pani Kornelii i całemu Zespołowi za dbałość o nasze zdrowie i podniebienie. MT (z MBB od 07/2012) 
Witam i pozdrawiam wszystkich, a MacroBiosowi zycze najlepszego z okazji urodzin. Jestem wieloletnim klientem (prawie od samego poczatku) Poniewaz bardzo uwazam na to co jem i jestem na diecie weganskiej, MBB jest dla mnie idealny. Duzo pracuje i sam nie potrafie codziennie zorganizowac jedzenia, i dzieki regularnym dostawom cieplych i zroznicowanych posilkow nie musze sie o nic martwic. Cenie rowniez wykorzystanie lokalnych i sezonowych produktow. Mam tez swoich faworytow jak np. golabki w czerwonej kapuscie lub kapuste kiszona z zurawina :) oraz pyszne pozywne slodkie sniadania. Jak w kazdej rozwijajacej sie firmie zdazaja sie wpadki, zazwyczaj z dostawa, a czasem jakims przemyconym produktem odzwierzecym, ale ostatnio juz tak rzadko, ze nie ma co mowic. Zycze szczescia i kolejny lat razem. Pawel Wrotniak (z MBB od 03/2011) 
Wybrałam i wybieram Was, bo: -jak przeczytałam o Waszej filozofii życia i gotowania to się zachwyciłam, że wreszcie mogę zjeść “na wynos” coś co zaspokaja wszystkie moje zdrowotne, smakowe, estetyczne i ideowe potrzeby, -jak zadzwoniłam pierwszy raz, to było możliwe zamówienie obiadu na ten sam dzień, mimo, że nie byłam zarejestrowana i nie zapłaciłam kaucji za termos, czyli za zaufanie i ludzkie traktowanie, -jakość i smak Waszych posiłków jest znakomita, a nawet ciągle się moim zdaniem polepsza, -gotujecie naprawdę domowe jedzenie z sercem, -nie znam innego miejsca, gdzie mogłabym zjeść smacznie, zdrowo i bezglutenowo, -oczywiście ze względu na termosy też Uśmiech, -mimo, że nigdy Was osobiście nie widziałam, czuję się z Wami zaprzyjaźniona.
I pod wszystkim mogę się podpisać imieniem i nazwiskiem, Pozdrawiam ciepło, Agnieszka Nawrot (z MBB od 07/2011) 
Przede wszystkim chciałam pogratulować Państwu 4 rocznicy istnienia Bios Baru na rynku.Pomysł znakomity i bardzo rzadki niestety. W dobie ogromu chorób cywilizacyjnych jakie codziennie dotykają nasze społeczeństwo spowodowanych zanieczyszczeniem wody, powietrza, wszechobecną chemią i stresu , jedynym ratunkiem może być tylko ucieczka w świadomy wybór, jakim jest zdrowa kuchnia oparta na ekologicznych surowcach i chińskiej filozofii 5 przemian. Ja miałam właśnie to nieszczęście zachorować na nowotwór złośliwy.Początkowo niewiele rozumiałam dlaczego tak się stało, ale z czasem zaczęłam zadawać sobie pytania o mój dotychczasowy sposób życia i odżywiania. Niestety odpowiedzi nie były satysfakcjonujące. Nadmiar stresu, cukru, białej mąki i chemii w każdym niemal posiłku zrobiły swoje. Wiedziałam,że należy to jak najszybciej zmienić .Zaczęłam więć intensywne poszukiwanie nowej drogi. I oto pewnego dnia natknęłam się na Państwa Firmę oferującą wszystko to co właśnie chciałam znależć : zdrowe, ekologiczne żywienie i to z możliwością dostawy do domu.A ponieważ jestem osobą mocno zapracowaną taka oferta była wręcz dla mnie cudem.Operacja nowotworu i dalsze jego leczenie przebiegły pomyślnie i od tej pory nie wyobrażam już sobie dalszego mojego życia bez kuchni makrobiotycznej. Jestem na powrót zdrowa, uśmiechnięta i szczupła a wszystko to zawdzięczam w dużym stopniu Macro Bios Barze i Pani Kornelii. Dziękuję i życzę dalszych sukcesów. Anna K. (z MBB od 08/2012) 
Najbardziej cenie w zamawianych posiłkach smak i różnorodność, fakt, ze potrawy nigdy sie nie nudzą, a menu komponuje sie w jedna całość, sprawia, ze nie moge sie doczekac każdego newslettera, a w południe dostawy. Korzystanie z oferty niewątpliwie duzo ułatwia, bo w oszczędza czas na planowanie i przygotowanie zdrowych posiłków, zgodnych z upodobaniami. Ważne jest tu duże zaufanie do firmy, w ktorej ręce oddaje swoje zdrowie i samopoczucie. A niekwestionowana jakość dań niewątpliwie wpływa na znacznie wyższa jakość zycia, codzienna radość i energię. Cieszy tez, ze Macrobiosbar ciagle sie rozwija i odpowiada na kolejne potrzeby swoich wymagających klientów. Trzymam kciuki za kolejne przesiewziecia! Z pozdrowieniami, Justyna (z MBB od 08/2012) 
Zostałem klientem MBB z polecenia, kiedy szukałem smacznych, zdrowych i urozmaiconych lunch'y, które mógłbym zjadać w biurze. Przez te już prawie dwa lata nie zawiodłem się. Państwa lunch'e są bardzo urozmaicone, odkrywacie często zapomniane warzywa, które przygotowujecie w bardzo ciekawy sposób. Szczególnie smakuję mi chleby Waszego wypieku i pasty do chleba. Bardzo dobrze działa również system zamawiania posiłków przez stronę www. Pozdrawiam i życzę dalszej udanej działalności. Alex Kacprzyk (z MBB od 09/2012) 
Pani Kornelio, przede wszystkim chciałabym z całego serca pogratulować 4-tej rocznicy MBB! Bardzo się cieszę, że MBB się rozwija wzbogacając swoją ofertę i utrzymując niezmiennie wysoką jakość. Trzymam kciuki, aby prowadziła Pani MBB z taką pasją i energią jak dotychczas. Pozdrawiam serdecznie, Agnieszka K (z MBB od (09/2012) 
Obiady w MacroBiosBar są wyjątkowe - nie tylko bardzo zdrowe, ale przede wszystkim urozmaicone, czasem pozytywnie zaskakują nietypowymi, acz przepysznymi zestawieniami składników. Jedzenie p. Kornelii pozwala mi utrzymać dobrą formę i kontrolować wagę, dlatego już od 4 lat codziennie zajadam się specjałami kuchni makrobiotycznej i polecam wszystkim, którzy chcą dbać o swoje zdrowie i formę. Stanisław Modliński (z MBB od 02/2011)  
Pierwszy raz zamówiłam MacroBiosBar w 2011, z polecenia kolegi. Szybko okazało się, że ten sposób na lunch wygrywa z każdą inną opcją. Jestem weganką, od niedawna bez glutenu. Dużo pracuję. Dzięki dostawom z MBB mogę się odżywiać tak, jak chcę, w dodatku ekologicznie i zgodnie z zasadami makrobiotyki - i nie zawracać sobie głowy codzienną oganizacją posiłków. Jedyne, co źle wspominam z tych 3 lat, to kilka m-cy w 2012, kiedy moja praca miała siedzibę na suburbiach W-wy, w dzielnicy, do której nie dowoziliście termosów :) A tym, co zatrzymało mnie na dłużej, jest także fantastyczna i miła obsługa, na której zawsze można polegać. To super, że kilka lat od startu, kiedy jesteście dużo większą firmą, nie straciliście tego podejścia do klientów. Dziękuję i bardzo cieszę się, że jesteście! KS (z MBB od 08/2011)  

 

15.01.2015 r.
Menu bez glutenu

Z przyjemnością informujemy, że nawiązaliśmy współpracę ze Stowarzyszeniem Osób z Celiakią i na Diecie bezglutenowej oraz przystąpiliśmy do programu MENU BEZ GLUTENU.

Do naszej kuchni przyjechały przedstawicielki stowarzyszenia, aby zweryfikować naszą kuchnię pod kątem możliwości przygotowywania potraw bezglutenowych bez kontaminacji glutenem oraz przeprowadziły szkolenie dla całego zespołu. Zespół zdał test, kuchnia przeszła pozytywną weryfikację i w związku z powyższym formalnie przystępujemy do programu :-)

image post

07-09.01.2015 r.

Z początkiem roku mieliśmy przyjemność przygotowywać posiłki dla znanej francuskiej aktorki, która gościła w Polsce - dla Juliette Binoche. Oto co nam przekazała :-)

image post
image post

Warsztaty 2015

Serdecznie zapraszam na zajęcia teoretyczno-praktyczne do naszej kuchni warsztatowej w Natolinie k. Grodziska Maz. Bazując na doświadczeniach z poprzednich lat w tym roku zmodyfikowałam formułę naszych warsztatów.

Warsztaty będę jednodniowe i poświęcone konkretnemu tematowi np. kuchni bezglutenowej, bezcukrowej, oczyszczającej. Podczas zajęć krótko omówimy teorię i rzucimy się w wir zadań praktycznych, aby przećwiczyć jak najwięcej potraw. Główny nacisk położę na praktykę i dobrą zabawę z gotowaniem!

Każdy uczestnik otrzyma skryp z teorią oraz wieloma przepisami, w tym gotowanych potraw. Uczestnikom zapewnimy też całodzienne wyżywienie.

Zajęcia będą się odbywać w soboty, od 10:00-17:00.
Koszt warsztatów - 260 zł.
Chęć uczestnictwa prosimy zgłaszać pod adresem: info@macrobiosbar.pl lub numerem telefonu: 505-340-680

Plan warsztatów tematycznych w 2015 r.:

1. Smacznie, zdrowo i bezglutenowo

Przybliżę problem wszeogarniającego nas glutenu oraz pokażę jak upiec smaczne i bezpieczne chleby, zrobić inne mączne potrawy oraz desery unikając wysoce przetworzonych gotowych składników bezglutenowych.
Terminy: 07.02.2015 r. i/lub 28.02.2015 r.

2. Wielkanoc na sposób makrobiotyczny

Przypomnę talerz makrobiotyczny i wspólnie upichcimy wielkanocne dania na zdrowy i smaczny sposób, od żurku, przez pasztety po makrobiotyczny mazurek.
Termin: 14.03.2015 r.

3. Wiosenna dieta oczyszczająca

Omówimy różne metody oczyszczania i ugotujemy aromatyczne posiłki, choć bez tłuszczu, weglowodanów i białek, bo z samych warzyw i owoców. Pokażę też jak zrobić własne kiszonki, które oczyszczają i wzmacniają nasze jelita. Wyciśniemy sporo soku i sprawdzimy szczelność jelit.
Termin: 18.04.2015 r.

4. Ziołowe gotowanie - czyli zapomniane zioła i kwiaty jadalne na naszym stole!

Królować będzie pokrzywa oraz różne inne "chwasty" z trawnika, czarny bez, jasnota biała i wiele innych. Przybliżę też mniej znane w kuchni aromatyczne przyprawy jak: czosnek niedźwiedzi, trybulę, macierzankę, hyzop, szałwię, skrzyp i wiele innych. Przyrządzimy z użyciem powyższych obiad, kolację, a nawet deser.
Termin: 30.05.2015 r.

5. Zdrowe desery bez... (cukru, nabiału, glutenu i tłuszczów zwierzęcych)

Zaproponuję szereg naturalnych zamienników cukru nawet tego trzcinowego. Pokażę pomysły na słodkie i smaczne desery wykluczając część lub nawet wszystkie z wymienionych powyżej składników. Dla dorosłych i dzieci :-)
Termin: 20.06.2015 r.

6. Festiwal warzyw - najciekawsze warzywa w najsmaczniejszych odsłonach!

Przedstawię wartościowe warzywa, które odeszły do lamusa (np. topinambur, pasternak, jarmuż itp.), ale podzielę się też najlepszymi pomysłami co z nich zaskakującego i smacznego zrobić. Warzywa będą pochodzić z naszej mazurskiej uprawy biodynamicznej.
Termin: 26.09.2015 r.

7. Święto dyni - Hokkaido, piżmowej, ambar, makaronowej i innych!

Dynia to bardzo zdrowe (antynowotworowe) i smaczne warzywo (właściwie owoc), które można przyrządzić na mnóstwo sposobów na słono i na słodko. Pokażę nasze najlepsze przepisy i przywiozę dynie z naszej mazurskiej uprawy biodynamicznej.
Terminy: 10.10.2015 r. i/lub 31.11.2015 r.

8. Wigilia na sposób makrobiotyczny

Wigilia to taki szczególny dzień, kiedy makrobiotyka gości na wszystkich polskich stołach: grochy, kapusty, kiszonki, orzechy i pestki...
Przypomnę zasady makrobiotyki i zdrowego gotowania, a razem przygotujemy dania wigilijne z użyciem nieprzetworzonych składników (1-składnikowych).
Terminy: 14.11.2015 r. i/lub 28.11.2015 r.


Jesień 2014
Warsztaty zdrowego gotowania

Zapraszamy na warsztaty praktyczno-teoretyczne z zakresu makrobiotyki i kuchni 5-ciu Przemian!

Program warsztatów znajduje się w tym linku.

Plan warsztatów do końca 2014 r:

  • 27-28.09.2014
  • 11-12.10.2014
  • 25-26.10.2014
  • 22-23.11.2014

Osoby chętne prosimy o kontakt drogą mailową lub pod numerem telefonu 505-340-680.

07-09.2014 r.

Wakacje i warsztaty w Gościńcu Bocianowo

Zapraszamy serdecznie na wakacje lub weekendowe pobyty do "Gościńca Bocianowo" położonego pod Węgorzewem, na Północnych Mazurach, z dala od zgiełku cywilizacji, w ciszy i spokoju mazurskiej krainy.

Czekają na Państwo kameralne i stylowe pokoje z łazienkami w ponad 100 letnim domu, stadko przeuroczych alpak oraz makrobiotyczne, pyszne i ekologiczne jedzenie w oparciu również o warzywa z własnej biodynamicznej uprawy.

Chętnym opowiemy o zdrowym stylu żywienia, razem upieczemy chleb na zakwasie i upichcimy inne smakowite potrawy z darów Natury.

Doba ze śniadaniem - 100 zł od osoby dorosłej, dzieci - 50 / 70 zł. Obiadokolacja - 35 zł, 25 zł, 15 zł.

Zapraszamy do "Gościńca Bocianowo" na Mazurach!

www.gosciniecbocianowo.pl

image post

KUKBUK
Marzec- Kwiecień 2014

W ósmym wydaniu magazynu kulturalno-kulinarnego KUKBUK ukazał się wywiad z naszą ambasadorką Urszulą Dudziak - "Urszula Dudziak bez pestek nie śpiewa", w którym wspomina także o nas:

"Kiedy nie mam czasu zrobić sobie coś dobrego, korzystam z www.macrobiosbar.pl. Podajcie ten adres, bo to dobre miejsce, trzeba je polecać. ..."

Ulo, serdecznie dziękujemy!

Link do artykułu.

image post

07.04.2014 r.

Dwutygodnik "Flesz"

W ostatnim wydaniu dwutygodnika "Flesz" dziennikarki prezentują skuteczne diety na wiosnę: makrobiotyczną, strukturalną, 1500 kcal, bezglutenową. Ponownie zostaliśmy zaproszeni do testów :-) Oto co napisała Ewa Bakota, dziennikarka, która żywiąc się tylko u nas przez 2 tygodnie schudła 3kg: To najlepsza dieta, jaką testowałam. Jestem wegetarianką, więc zamówiłam wersję bezmięsną (i kilka dni bezglutenowych na próbę - też pyszne). Menu było pełne dobrze przyprawionych (to lubię) gotowanych i surowych warzyw, zbóż, które uwielbiam (kasze na słodko na śniadanie!) i prozdrowotnych glonów. A na weekend zamawiałam dodatkowo pełny ziaren chleb orkiszowy. Rewelacja! Nie ma co - chcę więcej!

Link do artykułu.

image post

05-06.04.2014 r.

Następne warsztaty gotowania dla zdrowia 05-06.04.2014 r.

Plan warsztatów w załączeniu.

image post

Warsztaty zdrowego gotowania

Zapraszamy na kolejne zajęcia odbywające się w naszej odnowionej kuchni warsztatowej w następujących terminach:

  • 22-23.02.2014 r.
  • 15-16.03.2014 r.

W programie część teoretyczna oraz praktyczna z zakresu makrobiotyki oraz gotowania według 5-ciu Przemian (Tradycyjna Medycyna Chińska)

W sobotę ugotujemy razem makrobiotyczne śniadanie oraz obiad w oparciu o zasady makrobiotyki, w niedzielę upieczemy chleb, zjemy śniadanie i obiad ugotowane według 5-ciu Przemian, a pomiędzy posiłkami omówimy teorię i odpowiemy na pytania.

Każdy uczestnik otrzyma skrypt z teorią oraz przepisami gotowanych potraw, wyżywienie podczas 2 dni warsztatów oraz zakwas do pieczenia chleba w domu.

Dokładny program zajęć znajduje się tutaj: Program

  • Cena warsztatu: 400 zł

Liczba miejsc ograniczona, decyduje kolejność zgłoszeń i rezerwacji poprzez wpłatę zaliczki. Zgłoszenia przyjmujemy pod numerem telefonu: 505-340-680 lub drogą mailową: info@macrobiosbar.pl

image post

27.01.2014 r. - "Uroda"

W lutowym wydaniu magazynu "Uroda" dzinnikarki przedstawiają 7 cateringów ukierunkowanych na zdrowe odżywianie, choć w różny sposób: od diety pierwotnej Paleo po dietę składającą się z koktajli warzywno-owocowych. Nasz MBB również został zaproszony do 2-tygodniowego testu, w którym dziennikarki sprawdzały w naturze na ile dostarczone posiłki spełniają obietnice zawarte na stronie internetowej. Zapraszamy do przeczytania opinii dziennikarki Marty :)
Ps. Jedno małe sprostowanie - całodzienny zestaw 3 posiłków to koszt 59 zł.

image post

Link do artykułu.

27.01.2014 r.

Dzisiaj wystartowaliśmy z gotowaniem dla Was posiłków w naszej większej kuchni - uwidocznionej na zdjęciach. W związku z faktem, iż grono naszych Klientów stale rośnie postanowiliśmy przenieść naszą działalność do dużo większej, profesjonalnej kuchni. Ważnym nowym elementem w wyposażeniu jest piec konwekcyjno-parowy, który umożliwi podniesienie jakości dań, między innymi: pozwoli na serwowanie dań gotowanych w gorącej parze, gotowanie delikatnych potraw w temp. poniżej 100∘C oraz pieczenie w niskich temperaturach, pozwalające na zachowanie soczystości i miękkości dań.

image post
image post

23.12.2013

Niebawem zbliża się kolejna rocznica działalności MBB i dlatego chcąc lepiej sprostać oczekiwaniom ciągle rosnącej grupy naszych Klientów postanowiliśmy odnowić i rozbudować naszą kuchnię. Ponieważ w tym czasie nie możemy jednocześnie gotować postanowiliśmy zrobić krótką przerwę. Mamy nadzieję, że nie potrwa to długo, a o terminie ponownego rozpoczęcia naszej działalności zawiadomimy na naszej stronie, jak i w dedykowanym mailingu. Za wszelkie niedogodności serdecznie przepraszamy.

Warsztaty zdrowego gotowania

Zapraszamy na warsztaty praktyczno-teoretyczne z zakresu makrobiotyki i kuchni 5-ciu Przemian!

Program warsztatów znajduje się w tym linku: Program

Oto plan warsztatów do końca 2013 r.:

  • 12-13.10.2013 r.
  • 16-17.11.2013 r.
  • 07-08.12.2013 r.

Osoby chętne prosimy o kontakt drogą mailową lub pod numerem telefonu 505-340-680.

image post

30.06.2013

Z dumą dzielimy się informacją, iż coraz więcej warzyw, które używamy do gotowania potraw dla Państwa pochodzi z naszych ogrodów i pola położonych przy Gocińcu Bocianowo , na północnych Mazurach pod Węgorzewem z dala od przemysłu i dróg, okolone łąkami w ekologicznej uprawie i dużym, dzikim kompleksem leśnym; poza znanymi warzywami uprawiamy również rzadko spotykane w Polsce warzywa i zioła: topinambur, pasternak, brukiew, okrę, trybulę, wiele ciekawych odmian patisonów i dyń w tym Hokaido; uprawa jest totalnie ekologiczna, prowadzona z pomocą sił Natury, na oborniku i komposcie oraz z użyciem Efektywnych Mikroorganizmów, bez stosowania oprysków, ani żadnej innej chemii; jeśli czegoś sami nie uprawiamy mamy zaprzyjaźnionych gospodarzy, którzy odstępują nam swoje plony, również produkowane w sposób absolutnie tradycyjny; dlatego nie tylko walory zdrowotne, ale i smakowe warzyw produkowanych w sposób tradycyjny są nieporównywalnie lepsze od producji intensywnej; życzymy wielu miłych doznań kulinarnych oraz zdrowia i sił witalnych:-)

image post

20-21.04.2013

Serdecznie zapraszamy na najbliższe warsztaty zdrowego gotowania!

Szczegóły w załączonym programie.

31.01.2013

Dziś MBB obchodzi swoje II urodziny :-) Z tej okazji upiekliśmy dla naszych Klientów trio muffinkowe: marchewkowo-cukiniowo-makowo-jabłkowe, na pełnoziarnistej mące orkiszowej, oliwie i nierafinowanym cukrze trzcinowym. Smacznego :-)

image post

13-14.10.2012

W naszej kuchni odbył się warsztat zdrowgo gotowania z częścią teoretyczną oraz praktyczną z zakresu makrobiotyki oraz kuchni 5-ciu Przemian (TCM).

Oto program warsztatów:

  • Postęp cywilizacyjny i jego wpływ na zmianę stylu życia i odżwiania
  • Zasady zdrowego żywienia i rola pożywienia w utrzymaniu dobrej kondycji oraz w profilaktyce chorób cywilizacyjnych
  • Co to jest energia pożywienia i dlaczego powinniśmy spożywać pokarmy "żywe" i całościowe
  • Dieta makrobiotyczna: talerz makrobiotyczny – omówienie głównych kategorii produktów
  • Równowaga kwasowo-zasadowa, składniki zasado- i kwasotwórcze
  • Style gotowania oraz dostosowanie produktów oraz technik do pór roku
  • Praktyczne porady odnośnie składników diety oraz źródeł ich pozyskiwania
  • Praktyczne porady gotowania zbóż, fasol i grochów, warzyw także morskich
  • Wprowadzenie do dietetyki w Tradycyjnej Medycynie Chińskiej
  • Podstawy zasad gotowania według 5-ciu Przemian
  • Termika produktów i ich przyporządkowanie do 5-ciu Elementów
  • Zegar biologiczny człowieka

W sobotę ugotowaliśmy wspólnie makrobiotyczne śniadanie oraz obiad, w niedzielę upiekliśmy chleb na zakwasie oraz przygotowaliśmy śniadanie i obiad według 5-ciu Przemian, a pomiędzy posiłkami omówiliśmy powyższe tematy. Zapewniliśmy sporą dawkę wiedzy, ćwiczeń praktycznych, przepisów kulinarnych, smacznego jedzenia oraz dobrej energii :-)

W planach kolejny warsztat - chętnych prosimy o kontakt pod numerem
telefonu: 505-340-680 celem ustalenia dokładnego terminu oraz udzielenia wszelkich informacji.

04-09.10.2012

W naszym Gościńcu Bocianowo na Mazurach odbyły się pierwsze warsztaty Ashtanga Yogi prowadzone przez Sylwię Stefanowicz. Zajęcia odbywały się w przyległej karczmie, a że pogoda już nie rozpieszczała, dogrzewaliśmy naszych zacnych Gości kominkami, kozami i sauną. Serwowaliśmy makrobiotyczne posiłki oraz sporą dawkę wiedzy z zakresu zdrowego żywienia :)

image post
image post

16.08.2012

Dwutygodnik "VIVA"

Jeśli chcielibyście poznać moją historię, jak to się stało, że zaczęłam gotować makrobiotyczne posiłki dla osób spoza rodziny, oto opowieść spisana przez dziennikarkę Annę Maruszeczko.

image post

"Sztuka wyboru" - pierwsza strona

"Sztuka wyboru" - druga strona

07. - 09. 2012

Zapraszamy na wczasy regeneracyjne do "Gościńca Bocianowo" na Mazurach

www.gosciniecbocianowo.pl

image post
image post

29.04.2012

Z przyjemnością dzielimy się linkiem do programu "Kulisy sławy - Urszuli Dudziak apetyt na życie" :-)

Program został wyemitowany w niedzielę 29.04.12 r., kiedy to pewnie wielu z Was udało się już na weekend majowy, stąd zamieszczam film post factum. Ula jest naszą zacną Klientką od początku istnienia Macro Bios Baru, jak i ambasadorką zdrowego, makrobiotycznego żywienia, dlatego poświęciła swój czas także na przyjazd do nas do kuchni, za co jesteśmy jej bardzo wdzięczni :-).

A oto relacja.

image post
image post
image post
image post

11.04.2012

To już piąta edycja kuchni makrobiotycznej w "Pytaniu na śniadanie". Wiosenne oczyszczanie organizmu z kolorowymi sokami oczyszczająco-odchudzającymi.

Linki do skrótów emisji TVP "Pytania na śniadanie"

image post
image post
image post
image post

22.03.2012

To już czwarta edycja kuchni makrobiotycznej w "Pytaniu na śniadanie". Nadeszła wiosna, zatem i temat wiosenny "Zdrowe i smaczne odchudzanie w kuchni makrobiotycznej."

Linki do skrótów emisji TVP "Pytania na śniadanie"

image post
image post
image post
image post
image post

08.03.2012

W Dzień Kobiet ukazała się autobiografia napisana przez Urszulę Dudziak pt. "WYŚPIEWAM WAM WSZYSTKO". W rozdziale "Don't worry, be happy" opisuje jak pokonała chorobę nowotworową zmieniając styl życia i żywienia. Mamy tam nasz mały epizodzik, za co serdecznie naszej Ambasadorce dziękujemy :-)

image post

Link do strony z autobiografii Urszuli Dudziak ze wznianką o Macro Bios Barze

25.01.2012

To już trzecia edycja kuchni makrobiotycznej w "Pytaniu na śniadanie". Tym razem przyszedł czas na dania główne.

Linki do skrótów emisji TVP "Pytania na śniadanie"

image post
image post
image post
image post

18.01.2012

Kolejne spotkanie w programie "Pytanie na śniadanie" w TVP 2 poświęcone było słodkościom w kuchni makrobiotycznej.

Linki do skrótów emisji TVP "Pytania na śniadanie"

image post
image post
image post

19.12.2011

Catering świąteczny dla Jaga Hupało Art Hair Design. Kolejny raz mieliśmy okazję uświetnić spotkanie u Jagi Hupało, tym razem był to wieczór w świątecznej oprawie.

image post
image post
image post

01.12.2011

W czwartek 01.12.2011 r. mieliśmy swoją premierę w TVP2. Wystąpiliśmy w porannym programie "Pytanie na śniadanie" w części poświęconej kuchni. W pierwszym odcinku prezentowaliśmy zdrowe śniadanie dające energię na pierwszą połowę dnia.

image post

Linki do skrótów emisji TVP "Pytania na śniadanie"

image post
image post
image post

02.04.2011

Od początku kwietnia gotujemy w Natolinie i tak wygląda nasza kuchnia.

image post
image post

29.01.2011

Z przyjemnością zawiadamiamy, iż 29 stycznia 2011 r. rozpoczał swoją działalność catering makrobiotyczny Macro Bios Bar. W sobotę 29.01.2011 r. odbyło się otwarcie działalności  na ul. Dostępej 24 w Warszawie z krótkim wykładem o zdrowym żywieniu oraz degustacją naszych potraw.

Wczasy makrobiotyczne odkwaszająco-wzmacniające

Zapraszamy do "Gościńca Bocianowo" na Mazurach!