Poznaj nasz
kanał YouTube

Najprostszy Bulion Warzywny ZERO WASTE

9 czerwca 2020
Cześć! Dziś mam dla Was przepis na najprostszy bulion warzywny ZERO WASTE!!! Nie lubię marnować jedzenia, dlatego w mojej kuchni i cateringu Macrobiosbar zupy gotujemy na wywarze z obierek. Dopiero do gotowego bulionu dodajemy warzyw. Taki bulion jest także idealny do innych potraw – miłego oglądania :)
SPRAWDŹ KANAŁ YOUTUBE

POZNAJ ELIKSIR STULATKÓW !

29 kwietnia 2020
Rozpoczynam nową serię programów: Live longer, be stronger! W pierwszym odcinku zdradzę stary, ukraiński przepis, jak zrobić eliksir stulatków. Chyba nikogo nie trzeba przekonywać, że czosnek ma ogromne właściwości zdrowotne, skutecznie wzmacnia naszą odporność i to on będzie bohaterem filmu!
SPRAWDŹ KANAŁ YOUTUBE

Jak zrobić pyszne Karobowe Naleśniki z Domową „Nutellą”?

2 kwietnia 2020
Wiele osób pisało do mnie z prośbą o przepisy dla dzieci. Dziś mam dla Was fantastyczny przepis, jak zrobić naleśniki karobowe z domową nutella. Idealna, a przede wszystkim zdrowa przekąska dla najmłodszych i dorosłych. W filmie zdradzę także, jakie są podstawowe narzędzia w kuchni makrobiotycznej oraz opowiem o karobie, który jest idealnym zamiennikiem kakao.
SPRAWDŹ KANAŁ YOUTUBE

MAKROBIOTYKA według Kornelii | Zupa soczewicowo-kokosowa z chilli

27 czerwca 2018
SPRAWDŹ KANAŁ YOUTUBE

MAKROBIOTYKA według Kornelii | Ryżowe „Jeżyki” z tofu i grzybami shiitake

19 kwietnia 2018
Pokazuję jak zrobić wegetariańskie, bezglutenowe, a nawet wegańskie jeżyki z ryżu ze smacznym nadzieniem z tofu i grzybów shiitake. Pysznie smakują i fajnie wyglądają, a do tego są lekkie i zdrowe. Polecam!
SPRAWDŹ KANAŁ YOUTUBE

MAKROBIOTYKA według Kornelii | Sałatka z topinamburem i fioletowymi ziemniakami

29 marca 2018
Bohaterem tego odcinka jest mój ukochany topinambur - słonecznik bulwiasty - retro-warzywo, które jest zdrowe i bardzo smaczne :-) Szybka, prosta sałatka z surowym topinamburem w skórce i ziemiaczkami (makrobiotyka używa ich okazjonalnie, jak i w tym przypadku). Wegańska i bezglutenowa, elegancka i bardzo, bardzo smaczna :-). Topinambura i kolorowych ziemniaków można poszukać w internecie lub na lokalnych bazarach. My go uprawiamy sami na Mazurach.
SPRAWDŹ KANAŁ YOUTUBE

MAKROBIOTYKA według Kornelii | Kotleciki z tofu w panierce majerankowo-czosnkowej

14 marca 2018
Pytacie: białko roślinne w pysznej formie? Oto odpowiedź: kotleciki wegańskie i bezglutenowe, bogate w przyswajalne białko i mega-smaczne, bo w chrupiącej panierce z czosnkowo-majerankowym aromatem! Często je robimy na warsztatach i zawsze szybko znikają, bo tak wszystim smakują... Polecam!
SPRAWDŹ KANAŁ YOUTUBE

MAKROBIOTYKA według Kornelii | Kaszotto gryczane z grzybami i śliwkami

1 marca 2018
Tym razem przyszła pora na moje ulubione kaszotto gryczane z grzybami i śliwkami na bogato! Aromatyczne, bezglutenowe, wegańskie i mega-smaczne! Do tego szybkie! Może być daniem samym w sobie do zabrania w termosie do pracy, albo jako część posiłku. Nada się też na wykwintną kolację - można dodać orzechów włoskich :-) Polecam!
SPRAWDŹ KANAŁ YOUTUBE

MAKROBIOTYKA według Kornelii | Trufle z bakaliami

15 lutego 2018
Tym razem przedstawiam prosty, szybki, smaczny i elegancki deser bez dodatku mąki, cukru i tłuszczów - trufle bakaliowe z samych orzechów, pestek i suszonych owoców. Zdrowa słodycz, a do tego idealna aby zabłysnąć na przyjęciu przez przyjaciółmi lub rodziną :-) Do tego trufle są wegańskie i bezglutenowe. Czas przygotowania to tylko 20 min. Polecam gorąco!
SPRAWDŹ KANAŁ YOUTUBE

MAKROBIOTYKA według Kornelii | Pikantna zupa-krem z buraków

3 lutego 2018
Tym razem prezentuję moją ulubioną zupę-krem z buraków. Jest pikantna i kremowa jednocześnie, zachwyca kolorem i smakiem. Idealna na popisowe danie na spotkanie z rodziną lub przyjaciółmi. Do tego wegańska i bezglutenowa! Polecam!
SPRAWDŹ KANAŁ YOUTUBE