O mnie

Kornelia Westergaard – jestem założycielką MBB i strażnikiem zdrowotności, jakości i smaku naszych posiłków. Z wykształcenia jestem biotechnologiem, choć w zawodzie nigdy nie pracowałam, ale ukończone studia pomagają mi zrozumieć język biochemii naszego ciała.
W sumie przepracowałam 16 lat w kilku koncernach, w połowie spożywczych (poznałam “od kuchni” produkcję słodyczy, gotowych posiłków, olei i margaryn oraz jogurtów) aż w 2008 roku na 40-te urodziny los wywrócił moje życie do góry nogami – w 3 tygodnie zafundował mi 3 trudne rozstania – zmarła Mama z powodu nowotworu trzustki, zwolniono mnie z pracy i rozstaliśmy się z partnerem…
Zostałam z dużą ilością wolnego czasu i z dużym domem na Mazurach, który wyremontowałam i przemieniłam w agroturystykę „Gościniec Bocianowo“. Zaczęłam Gościom gotować inaczej… smacznie, ale i zdrowo ☺
A Goście mi meldowali, że to działa!
W sumie od dziecka lubiłam gotować, a zdrowym stylem odżywiania zainteresowałam się już jako nastolatka. Jednakże choroba nowotworowa i śmierć mojej Mamy była dodatkowym impulsem, by zająć się tą tematyką zdrowego odżywiania na poważnie.
Wiedzę swoją zdobywałam na wielu kursach z zakresu makrobiotyki (Bożena Schleicher z Wrocławia) i Ajurwedy (dr Partap Chauchan). Jestem absolwentką zaawansowanego kursu dietetyki w Tradycyjnej Medycynie Chińskiej przeprowadzonego przez Agnieszkę Krzemińską w TOMO (Trójmiejski Ośrodek Medycyny Orientalnej). Codziennie doczytuję i „kolekcjonuję wiedzę“, bo lubię wiedzieć, by móc pomagać innym ☺
Lubię też prowadzić warsztaty (w kuchni warsztatowej w Natolinie), na których mogę podzielić się swoją wiedzą i doświadczeniem praktycznym z prawie 5-ciu lat gotowania w naszym cateringu.
Dodatkowo w sezonie prowadzę pensjonat na Mazurach “Gościniec Bocianowo”, w którym propaguję zdrowy styl żywienia poprzez serwowaną kuchnię jak i prowadzone warsztaty.
Do tego mamy wokół gościńca sporo ziemi, którą zamieniam powoli w biodynamiczną uprawę warzyw z użyciem przekompostowanego obornika i probiotycznych mikroorganizmów, bo nic tak nie smakuje jak własna, niepryskana marchewka, dynia, czy burak!
Uwielbiam gotować dla rodziny i gości, a zdrowy styl życia i pomoc innym stały się moją pasją życiową.

Używamy certyfikowanych składników
ekologicznych i bezglutenowych: